Ταχύρυθμο Σεμινάριο Πιστοποίησης Μάγειρα

CCC ACTAΤο Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει στα Χανιά ταχύρυθμο σεμινάριο Μάγειρα που οδηγεί σε εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του  πιστοποιητικού “Certified Cook Chef” (CCC). Το πιστοποιητικό CCC συνυπογράφεται από την ACTA και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε έμπειρους Μάγειρες που θέλουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η πενταετής προϋπηρεσία ως Μάγειρας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάλληλη προετοιμασία των εκπαιδευομένων για να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται για να εργασθούν σε κάθε είδους επαγγελματική κουζίνα, καθώς και να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του πιστοποιητικού “Certified Cook Chef” (CCC).

Ενότητες σεμιναρίου

  • Σκεύη Κουζίνας
  • Κύριοι και Βοηθητικοί Χώροι Κουζίνας
  • Τρόποι ψησίματος
  • Γαστρονομικές Ορολογίες
  • Θερμοκρασίες και τρόποι συντήρησης
  • Μορφές πρώτων υλών εμπορίου
  • Υγιεινή Χώρου και προσωπική υγιεινή
  • Τεμαχισμός & προτεινόμενη Παρασκευή κρεατικών

Συνολικές ώρες προγράμματος: 40

Ημέρες & Ώρες Υλοποίησης : καθημερινά από 20/03 έως 31/03 ώρες 14:00-17:30

Ημερομηνίας εξέτασης: Σάββατο  01/04

Τόπος διεξαγωγής : Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου

Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου :250€

Κόστος Εξέτασης :250€

Εισηγητές

Ο executive chef  Γιάννης Αποστολάκης είναι αρχιμάγειρας στο ΜΑΙΧ, βραβευμένος σεφ και άριστος γνώστης της κρητικής κουζίνας. Είναι εκπαιδευτής ενηλίκων και έχει διδάξει μαθήματα μαγειρικής σε ΚΕΚ , ΙΕΚ και σχολεία.

Ο executive chef Αντώνης Κόκλας είναι αρχιμάγειρας στο ξενοδοχείο Maleme  Imperial Hotel . Έχει δουλέψει ως αρχιμάγειρας σε εστιατόρια στην Αθήνα και Πάρο. Είναι εκπαιδευτής ενηλίκων με πολυετή εργασιακή και διδακτική εμπειρία και διδάσκει μαθήματα μαγειρικής σε ΙΕΚ και ΚΕΚ.  

Πληροφορίες : Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου , τηλ 2821035000 εσωτ. 602,

Email: kek@maich.gr  καθημερινά 09:00-15:00