Δημιουργικές Δραστηριότητες Παιδιών - Ενηλίκων

kids_adults_creative_activities Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα Δημιουργικές Δραστηριότητες Παιδιών – Ενηλίκων, συνολικής διάρκειας 9 ωρών.

Ελάτε να μάθουμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τον Η/Υ με το βιβλίο και να χρησιμοποιήσουμε το βιβλίο ως ερέθισμα για παιχνίδι.   Θα φτιάξουμε και θα δημιουργήσουμε με τα χέρια μας, θα μάθουμε τρόπους δημιουργικής απασχόλησης και θα ανακαλύψουμε τον απέραντο κόσμο των βιβλίων παίζοντας θεατρικό παιχνίδι. Θα σταθούμε σε εικόνες, λέξεις και νοήματα. Αυτά θα είναι τα υλικά μας για να δημιουργήσουμε το δικό μας «ζωντανό» βιβλίο με όχημα τη φαντασία μας.
(Αίτηση Συμμετοχής).
 

Θεματικές ενότητες:

  • Φιλαναγνωσία με χρήση ΤΠΕ
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Εικαστικά

 

Απευθύνεται σε: γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και όσους ασχολούνται δημιουργικά με παιδιά.

Ημερομηνίες & Ώρες Υλοποίησης: 02/12, 09/12, 16/12. 18:00-21:00

Κόστος σεμιναρίου: 50€

Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 29/11

Πληροφορίες-Εγγραφές: 2821035000 εσωτ. 603 / Αίτηση Συμμετοχής

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εισηγητές :

Η Δρ. Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη είναι νηπιαγωγός-πολιτικός επιστήμων, πρώην σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Χανίων. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων ΑΕΙ και δύο μεταπτυχιακών τίτλων  (α) στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, και (β) στις Επιστήμες της Αγωγής. Έχει επίσης Διδακτορικό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (EOΠEΠ) και ειδικά για την εκπαίδευση ενηλίκων στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ (ΠΑΚΕ Πανεπιστημίου Κρήτης).  Έχει πάνω από 11 χρόνια  εμπειρίας στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την εφαρμογή διαφόρων τύπων προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, ιδιαίτερα στον τομέα των ικανοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η λήψη αποφάσεων, η επίλυση προβλημάτων και οι σχέσεις σχολείου οικογένειας. Έχει λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ «Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» στο πλαίσιο του οποίου ήταν υπεύθυνη για τις σχολικές μονάδες της ΠΑ που εφάρμοζαν το πρόγραμμα στο Νομό Χανίων (2007-2008). Λόγω του ακαδημαϊκού της πεδίου και των επαγγελματικών εμπειριών της, είναι εξοικειωμένη με την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων και της παιδαγωγικής  γνώσης του περιεχομένου τους και του ανάλογου εκπαιδευτικού υλικού που είναι κατάλληλο τόσο για δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως συναντήσεων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και είναι μέλος επιστημονικών οργανισμών και επιτροπών κρίσης εργασιών για παρουσίαση και δημοσίευση σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Ο Αριστόκριτος Τομαζινάκης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» του Θεάτρου της Ημέρας. Υπηρετεί ως διευθυντής στο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης στα Χανιά και ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Παιδαγωγών–Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης». Συμμετείχε ως εισηγητής, στο Π.Ε.Κ.Κρήτης (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο), στο Teachers 4 Europe ως επιστημονικός συνεργάτης του ΠΤΔΕ Κρήτης(επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), στο 1ο ,  2ο και 3ο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κρήτης Π.Τ.Δ.Ε και σε αρκετά συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια , σχετικά με τα ΤΠΕ στην εκπαίδευση και τη Θεατρική Αγωγή». Επιμορφωτής σε Προγράμματα Επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ σχετικά με την Παιδαγωγική Θεάτρου-Θεατρικό Παιχνίδι. Έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θεατρικού Παιχνιδιού για το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και επιστημονικά περιοδικά. Παίζει σε Θεατρικές Παραστάσεις που ανεβαίνουν με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού.

 

Χρησιμοποιούμε Cookies για τη καλύτερη περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας τη περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση τους. Αποδοχή Περισσότερα