Σεμινάριο «Νομικό & Φορολογικό πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων»

short_term_lease_framework Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει στα Χανιά σεμινάριο για τις νέες εξελίξεις στη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων (Αίτηση Συμμετοχής).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές κατοικιών / διαμερισμάτων που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους αύξησης του εισοδήματός τουs μέσω της ενοικίασης τουs σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Airbnb καθώς και σε όσους αξιοποιούν ήδη τουριστικά το ακίνητο τους αλλά θα ήθελαν έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση από επαγγελματίες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το νέο νομικό και φορολογικό πλαίσιο στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων και η απόκτηση πρακτικών γνώσεων για την  αξιοποίηση και διαχείριση  της κατοικίας ή του διαμερίσματος με τον αποδοτικότερο τρόπο.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Νομικό πλαίσιο
  • Φορολογικό πλαίσιο
  • Παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb

Ημέρα & Ώρες Υλοποίησης : Τετάρτη 28/03, 18:00-21:00

Τόπος διεξαγωγής : Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου

Κόστος συμμετοχής : 65€ *

*Έκπτωση 20% (52€) σε όσους συμμετείχαν πέρυσι  στο  Σεμινάριο «Εκμεταλλεύσου Τουριστικά την Κατοικία σου» και φέτος στην «Παρουσίαση της Airbnb»  

Δηλώσεις συμμετοχής : έως και Δευτέρα 26/03

Εισηγητές

Ο Βαγγέλης Μιχελινάκης ζει και εργάζεται στην Αθήνα,  είναι  οικονομολόγος – φοροτεχνικός, απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μέλος από το 2007 έως το 2017 της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ομίλου της Νομικής Βιβλιοθήκης. Αρθρογράφος και υπεύθυνος ύλης στο ίδιο περιοδικό από το 2010 έως το 2017.  Από το 2017 έως σήμερα, αρθρογράφος σε θέματα φορολογίας σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Συγγραφέας ή μέλος της συντακτικής ομάδας σε βιβλία με θέματα: φορολογίας εισοδήματος, Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, ΦΠΑ και φορολογίας ακινήτων. Από το 2010 εισηγητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και φορολογίας ακινήτων, βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, με διοργανωτές ιδιωτικές εταιρείες, συλλόγους λογιστών – φοροτεχνικών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Σύμβουλος σε θέματα φορολογίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς. 

Ο Γιάννης Μπασιάκος είναι απόφοιτος του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών  με εξειδίκευση στον τομέα  Στατιστικής  Πιθανοτήτων και Επιχειρησιακής  Έρευνας. Είναι Microsoft Certified Technology Specialist &  Google Certified Partner.  Από το 2003 ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό, τη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων και την προώθηση πωλήσεων μέσω Internet. Είναι ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων μέσω Airbnb, με κύρια δραστηριότητα τη δημιουργία καταχώρησης και διαχείρισης κρατήσεων. Έχει ασχοληθεί με  το Marketing στον τουρισμό και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Η Μαριάνα Ψαρουδάκη είναι νομικός, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από το 2006 και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Εισηγήτρια σε σεμινάρια νομικού ενδιαφέροντος με θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων στο πλαίσιο της κοινωνίας του διαμοιρασμού, βασικές αρχές εργατικού δικαίου και επικοινωνιακές τεχνικές. Αρθρογράφος στο περιοδικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ομίλου της Νομικής Βιβλιοθήκης. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση και επίλυση ποικίλων νομικών υποθέσεων, με εξειδίκευση σε θέματα υπερχρέωσης φυσικών προσώπων. Είναι νομικός σύμβουλος σε τράπεζα, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Πληροφορίες-Εγγραφές : Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου , τηλ 2821035000 εσωτ. 602, καθημερινά 09:00-15:00. Email: kek@maich.gr , site: http://kek.maich.gr/